Harrie en Anny Staals ontvangen Gouden Bok: ‘Drijvende kracht achter Buulse Optocht’

Foto: Buulder Buk

Harrie en Anny Staals zijn onderscheiden met de Gouden Bok van cv Buulder Buk. Deze wordt hooguit één keer per jaar uitgereikt aan een persoon of groep die hiervoor in aanmerking komt. Ze worden gezien als een van de drijvende krachten achter de organisatie van de Budelse optocht.

Het leek er even op dat de onderscheiding dit jaar er niet uit zou gaan. Ten hoogste één keer per jaar kan het bestuur deze onderscheiding toekennen aan een persoon of groep die hiervoor in aanmerking komt. Het kan ook wel eens gebeuren dat de Gouden Bok een jaar aan niemand wordt toegekend. Maar het bestuur van Buulder Buk wil het niet nalaten om in het jubileumjaar de onderscheiding niet toe te kennen.

Al vele jaren is de optocht hét hoogtepunt van carnaval in Budel. Vele mensen worden uren op een fantastische wijze getrakteerd op een prachtige optocht. Dat deze optocht op deze manier plaatsvindt, is al vele jaren mede te danken aan de onovertroffen inzet van Harrie Staals.

Harrie heeft jarenlang als Schoemhapper een bijdrage geleverd met de bouw van grote wagens. In 2006 zwaaide hij als prins Harrie III samen met prinses Anny de skepter over het Bokkenriek. Na die tijd is hij onafgebroken actief gebleven en een drijvende kracht achter de organisatie van de optocht.

Prijsuitreiking

Omdat hij dit niet alleen kan doen en hij altijd heeft kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Anny, is de Gouden Bok 2020 toegekend aan Harrie en Anny Staals. Tijdens de prijsuitreiking van de Grote Optocht in Partycentrum Proost is hij met deze bijzondere eer verrast door voorzitter Jean-Pierre Bax van cv Buulder Buk.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl