Uren durende brandweerklus: Dakplaat los op zorgcentrum Mariënburght

Foto: Harm van Leuken

Een dakplaat en dakriem zijn zondag rond 11.55 uur los geraakt op het dak van zorgcentrum Mariënburght in Budel. Dit kon voor gevaarlijke situaties zorgen door de harde wind. De brandweer heeft met een hoogwerker de schade enigszins hersteld.

Hiervoor moest de brandweer wel eerst op zoek naar eigenaren van diverse voertuigen die geparkeerd stonden op de parkeerplaatsen langs het zorgcentrum, want deze stonden in de weg. Gezien de grote afstand van de straat tot aan het dak was het noodzaak dat de hoogwerker zo dicht mogelijk bij het terrein kon parkeren, omdat ze anders niet tot aan het dak konden komen.

Nadat de eigenaren waren opgespoord en de parkeerplaats deels was vrijgemaakt kon de ladderwagen daar stationeren en konden ze het dak op. Daar zijn foto’s en filmpjes van de schade gemaakt, vervolgens is een plan van aanpak gemaakt. De brandweerlieden konden zich niet zekeren en dat is te gevaarlijk om goed hun werk te kunnen doen. Er is een OVD (Officier van Dienst) ter plaatse geroepen die hierin meer ervaring heeft en een goede afweging kan maken. Deze heeft de brandweerlieden terug naar boven gestuurd, om touwen over het dak te spannen zodat de platen niet verder los konden waaien.

Hoogte Reddings Team

Even is nog getwijfeld om een Hoogte Reddings Team (HRT) ter plaatse te vragen, die gespecialiseerd zijn in het werken op hoogte en daarvoor uitgebreid voorzien zijn van materiaal. Zij hebben de foto’s en filmpjes bekeken en advies gegeven, ze hoefde uiteindelijk niet zelf ter plaatse te komen.

Met een touw is de dakplaat voorlopig veiliggesteld. Het is nu aan Mariënburght om een dakdekkersbedrijf in te schakelen om de platen weer vast te zetten. Al met al, een hele lange klus die enkele uren tijd gekost heeft.

Mariënburght Dakplaat Los Brandweer Budel - Harm van Leuken

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl