Verbroederingsbal deelt cheques van 1111 euro uit aan Cranendonckse optochten

Foto: Cranendoncks Verbroederingsbal

Alle optochtorganisaties uit Cranendonck hebben een cheque van 1111 euro gekregen van het Cranendoncks Verbroederingsbal. De organisatie van het feest verdeelt de opbrengst altijd onder de verenigingen, om zo het prijzengeld van de optochten een impuls te geven.

Het Verbroederingsbal is ieder jaar een gigantisch carnavalsfeest. Van heinde en verre trekken groepen naar Budel om hun carnavalsseizoen in te luiden. Ook afgelopen november stond de tent nokvol.

Meer dan vorig jaar

Afgelopen zondag ontvingen de verenigingen uit de Cranendonckse kernen de cheques uit handen van de initiatiefnemers van het Verbroederingsbal. Waar vorig jaar nog 777 euro per optochtorganisatie is uitgedeeld, steeg dat dit jaar naar 1111. Een behoorlijk grote vooruitgang dus.

Daarnaast ontving ook de kinderoptocht van cv Buulder Buk nog een extra bedrag. Zij kregen 555 euro om in de optocht te steken. Dit bedrag ontvingen ook twee anderen buiten Cranendonck: stichting De Klot uit Asten en commissie Kempen Optocht Hapert. Maar ook verenigingen die meegeholpen hebben tijdens het bal, ontvingen een vergoeding.

De volgende editie van het Verbroederingsbal staat al op de agenda. Die vindt plaats op zaterdag 28 november.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl