Jén Adams en Petra Martens onderscheiden met Orde van Verdiensten van Buulder Buk

Jén Adams (links) & Petra Martens
Jén Adams (links) & Petra Martens
Foto: Fred van Kessel

Jén Adams en Petra Martens zijn door carnavalsvereniging Buulder Buk onderscheiden met de Orde van Verdiensten. Deze wordt uitgereikt aan een persoon die zich volgens het bestuur op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging.

48 keer eerder kreeg iemand deze bijzondere eer toegekend. De 49e Orde van Verdiensten zijn op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari door voorzitter Jean-Pierre Bax opgespeld, tijdens de Buulse Zittingen.

Als eerste bij Jén Adams. Als actief lid van de Commissie Bouw verricht hij al meer dan zestien jaar allerlei werkzaamheden achter de schermen. Zo is hij samen met zijn collega’s van de commissie betrokken bij alle werkzaamheden in De Borgh, zoals opbouwen van het podium, aankleding van de zaal en het elke keer weer klaarzetten van alle tafels en stoelen. Verder plaatsen zij de bok bij de prins en ook het onderhoud en representatief houden van de prinsenwagen is een van de taken.

In en naast de ton

Een dag later is Petra Martens, na haar optreden met Pluche Toelie, verrast door voorzitter Bax. Samen met haar ouders, man en zoon is ze in het zonnetje gezet. Met haar creatuur Toke stond ze jarenlang in de ton, of er naast. Later heeft ze met haar rol in Pluche Toelie de zaal ontelbare keren buikpijn van het lachen bezorgd met haar typetjes. Martens is als 50e opgenomen in de rij met dragers van de Orde van Verdiensten van cv Buulder Buk.

Weten wie er eerder verrast werden met een Orde van Verdiensten, kijk dan ook eens op www.buulderbuk.nl.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl