Onlangs opgeknapte hangplek Boudriepark in brand gezet en vernield

De hangplek in het Boudriepark in Budel, die in maart vorig jaar is opgeknapt, is tijdens oud en nieuw vernield met vuurwerk. Op foto’s is te zien dat er brand in de keet is. Wat overblijft is een donkere hangplek, zwart van het roet.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Jongeren van het BRAVO! College in Budel hebben de hangplek in het Boudriepark in maart 2019 opgeknapt. “Het is belangrijk dat jongeren een plek hebben om samen te komen, maar die moet dan wel netjes zijn. Dat is ook fijn voor de buurtbewoners”, zegt de organisatie. Het resultaat: een flinke metamorfose. Een foto daarvan zie je hieronder.

Tekst gaat verder onder de foto

Hangplek Boudriepark Keet - Cordaad Welzijn

Het initiatief kwam voort uit de Jongeren&Politiekdag in het gemeentehuis, eind vorig jaar. “De jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Boudriepark in Budel ziet er niet uit en er ligt veel rotzooi”, was de conclusie. En dus staken diezelfde jongeren de handen uit de mouwen.

“Om de plek duurzaam te maken moest deze opgeknapt worden. Een nette plek houd je immers beter schoon dan een plek die al vies is.” Wat er nu met de hangplek gaat gebeuren is niet bekend. Naar verluidt hebben omwonenden het vuur uitgemaakt door er emmers water overheen te gooien.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl