Een weekend lang feest voor 66-jarige CV De Toeters

Foto: © Foto Smile - CV "De Toeters" Budel-Schoot.

Komend weekend (25 en 26 mei) is het volop feest voor carnavalsvereniging De Toeters uit Budel-Schoot. Het 66ste jaar van de CV is ingegaan en dat laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan, met een heus ‘Oktoberfest in mei’.

De lederhosen kunnen weer uit de kast gehaald worden. DJ Frank Groenen zal zorgen dat alle gasten om klokslag 21.00 uur in de stemming zijn want op dat tijdstip exact start de band Die Powerhosen. De tekst op hun website laat niets te wensen over. “Wenn München zu weit fietsen ist, die Schlagershow mit Stimmungsgarantie!” De Toeters hebben er gigantisch veel zin in om er een grandioos feest van te maken, compleet met halve liters, pommes und wurst.

Maar het feest houdt niet op na zaterdag. Zondag gaan de carnavalsvierders gewoon door met een gevarieerd programma. Vanaf 10.30 uur verzorgen D’Einder-muzikanten de muziek tijdens het frühshoppen. Tijdens deze ochtend staan er twee tonpraters gepland. Achtvoudig Brabants Kampioen Berry Knapen zal het spits afbijten en daarna komt niemand minder dan Jac Kuppens in de ton.

Natuurlijk ook een paar officiële momenten op deze dag. Zo zijn alle hoogheden uit 66 jaar Toeterhistorie uitgenodigd. Hopelijk zien we heel veel  ex-(jeugd)prinsen en (jeugd)prinsessen met hun adjudanten in de tent. Rond het middaguur willen we namelijk een historische foto gaan maken waarop zij allemaal staan.

Beer Pong-toernooi

In de middag is het DJ Hardy die aan de slag gaat. Tijdens deze middag gaat ook het eerste officiële Cranendonckse Beer Pong-toernooi plaatsvinden. Bij dit spelelement (teams van twee personen) is het de bedoeling om je tegenstander uit de bierwedstrijd te pongen. Geen idee wat hiermee bedoeld wordt? Kom kijken in de tent.

“We proberen rond de klok van 20:00 uur te eindigen om vanaf dat tijdstip terug te kijken naar een hopelijk meer dan geslaagd jubileumfeest”, zegt de organisatie.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF