Gaby uit Budel-Schoot over het verlies van haar moeder en hulp die ze daarbij krijgt

Gaby met een foto van haar overleden moeder Angeline
Gaby met een foto van haar overleden moeder Angeline
Foto: NOS-NTR Nieuwsuur - NPO

In een reportage van Nieuwsuur vertelt Gaby Jongen uit Budel-Schoot over het verlies van haar moeder Angeline, en de hulp die ze daarna kreeg van haar school. “Iedereen om je heen gaat door. Maar ik zoiets van: ik heb geen moeder meer.”

Via: Nieuwsuur

Het Summa College in Eindhoven is extra begeleiding gaan geven aan jongeren in een crisissituatie. Een cursus voor docenten is daar onderdeel van. In de reportage van Nieuwsuur wordt dat uitgelicht.

“Leuke spontane vrouw en heel behulpzaam. Nooit ziek. En ze stond altijd voor iedereen klaar”, vertelt Gaby . Haar moeder wordt dan toch plotseling ziek en komt op 22 september 2017 te overlijden, ze is 48 jaar geworden. Haar school, Summa College in Eindhoven, biedt hulp door gesprekken te voeren. Dat heeft Gaby erg geholpen. “Het heeft geen zin om boos te zijn”, vertelt Twan Jongen, de vader van Gaby. “We waren tevreden met het leven dat we hadden. We wilden gewoon genieten van elkaar. En dat hebben we ook gedaan.”

Het overlijden van Angeline heeft grote impact op het gezin. Gaby’s school helpt haar daarbij. Bekijk hier de aflevering terug (Gaby’s reportage vanaf 20:44): AFLEVERING NIEUWSUUR – 6 JANUARI 2019

Aantal zelfdodingen jongeren gestegen

Het aantal zelfdodingen onder jongeren is de afgelopen tien jaar flink gestegen. En dan met name zelfmoord onder jongeren tussen de 15 en 20 jaar. Het gaat om meer dan een verdubbeling. Dat is mede de reden geweest voor het Summa College om hulp aan te gaan bieden in een crisissituatie. De cursus voor docenten gaat op meer scholen gegeven worden.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF