3FM-dj’s trekken in alle vroegte met dweilorkest door Maarheeze voor Serious Request

3FM-dj's Rob en Jorien komen met een dweilorkest Maarheeze binnengeblazen
3FM-dj's Rob en Jorien komen met een dweilorkest Maarheeze binnengeblazen
Foto: Twitter 3FM

De 3FM-dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema zijn vanochtend in alle vroegte van Weert naar Maarheeze gelopen. Dit deden ze in hun tocht naar Utrecht, voor het goede doel Serious Request: Lifeline.

En dat is niet in de koude kleren gaan zitten. Zo vertelde Jorien vanochtend op de radio. “Het moge duidelijk zijn dat ik het best wel zwaar heb. M’n voeten, hakken, tenen en benen doen best wel zeer. Maar het gaat goed komen, dat weet ik zeker.

Maar daarom was de ‘worstenbroodjesbreak’ ook zo ontzettend belangrijk. Langs de A2 tussen Weert en Maarheeze nam het dj-duo even pauze. “Krachtvoer voor het wandelen”, noemt 3FM het op Twitter. Maar daarna kwamen Rob en Jorien met grof geschut Maarheeze binnenwandelen. Met een dweilorkest werden buurtbewoners wakker geschud.

Ons Lieske en OBS Cranendonck

Vervolgens zijn ze bij café Ons Lieske langsgegaan. “We zijn al drie weken druk om jullie een warm welkom te heten”, zegt eigenaresse Liesbeth van Zon tegen Rob Janssen. “We hebben ook donaties gekregen van mensen hier uit het dorp. Dan zie je hoe een klein dorp, heel groot kan worden.” Ook vertelde Liesbeth dat ze al zo’n 2.700 euro hebben opgehaald voor het goede doel.

Ook OBS Cranendonck, de basisschool in Maarheeze, kwam even langs op de radio. Een aantal leerlingen stonden vanochtend al vroeg in café Ons Lieske om hun cheque van 250 euro te overhandigen aan de dj’s. “We hebben een flessenactie gedaan”, zegt een van de leerlingen.

3FM Serious Request startte gisteravond op Vlieland. Daar begonnen Sander Hoogendoorn en Eva Koreman aan hun tocht. Even later, om 03.00 uur, begonnen Rob en Jorien in Weert aan hun wandeling. Ook het derde duo, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, is inmiddels op pad. Ze trekken allemaal naar concertzaal TivoliVredenburg in Utrecht, waar ze op kerstavond aankomen.


De dj’s zetten zich in voor het thema ‘Lifeline’. Binnen dat thema vallen weer verschillende doelen. Je kunt geld ophalen voor reanimatiecursussen en AED’s, voor bescherming tegen natuurgeweld of voor noodhulp bij oorlog en conflicten.

Inmiddels zijn Rob en Jorien aan het bijkomen van hun bezoek aan Maarheeze. Vanavond om 21.00 uur zijn ze weer live op de radio. “Dankjewel Maarheeze, voor dit warme onthaal”, sluit Jorien af.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF