Voortvluchtige verdachte verijdelde helikopterkaping Budel zit ook vast

Helikopterkaping verijdeld.
Helikopterkaping verijdeld.
Foto: Publiek domein

De laatste verdachte van de verijdelde helikopterkaping bij Kempen Airport in Budel, zit vast. Dat meldt het Eindhovens Dagblad (ED). De man, Abdelghafour L. (39) uit Bergen op Zoom, heeft zich vorige week bij de politie in Amsterdam gemeld.

Het gaat om de ontsnappingspoging van Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond. Met een helikopter probeerden handlangers hem te bevrijden. Die helikopter zou gestolen moeten worden op het vliegveld in Budel. Maar de politie was ze voor. Ze waren getipt over de plannen en wisten de verdachten in boeien te slaan na een achtervolging, die doorging tot Maarheeze. Dit gebeurde allemaal in oktober vorig jaar. Een andere verdachte, een Fransman, werd doodgeschoten door de politie in het Limburgse Roosteren.

Negen verdachten helikopterkaping Budel

Uiteindelijk staan er morgen negen verdachten terecht. Daar is L. er een van. Na een onderzoek bleek dat L. een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontsnappingspoging.

Benaouf A. zit vast omdat hij een grote rol speelt in de Amsterdamse onderwereld. Hij was betrokken bij de liquidatie van een crimineel in Antwerpen. Inmiddels zit hij niet meer vast in Roermond, maar is hij overgeplaatst naar de extra bewaakte gevangenis in Vught.