Gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard geven cursus politiek

Foto: Cranendonck.nl

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard geven gezamenlijk een cursus over de politiek. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Op de website Schuilt er een politicus in mij? kun je een test maken.

Tekst gaat verder onder de foto

In de cursus Politiek Actief vergroot je je theoretische kennis over de lokale politiek en verbeter je je vaardigheden als debatteren, schrijft de gemeente Cranendonck op hun website. Ook een lobbytraining staat op het programma. Daarnaast bezoek je een gemeenteraadsvergadering en loop je een korte stage bij een politieke partij of bij de gemeente.

De cursus start op woensdag 10 mei en bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten met elk een ander thema. Omdat de cursus een gezamenlijk project is van de A2-gemeenten vinden de bijeenkomsten plaats op afwisselende locaties.

Woensdag 10 mei: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting – Valkenswaard
Woensdag 17 mei: De gemeente – Cranendonck
Woensdag 7 juni: De gemeenteraad – Heeze-Leende
Woensdag 21 juni: Lobbyen bij de gemeente – Valkenswaard
Woensdag 28 juni: Debatteren – Cranendonck

De laatste avond wordt in juli afgesloten met een bezoek aan een raadsvergadering. De datum hangt af van in welke gemeente de raadsvergadering wordt bezocht. In Cranendonck is dit dinsdag 11 juli, in Heeze-Leende maandag 3 juli.

Aanmelden

Belangstellenden voor deze cursus kunnen zich aanmelden tot en met zondag 23 april door een mail te sturen naar de griffier van de gemeenteraad van je eigen gemeente. Voor Cranendonck is dat Peer-Jan Bemelmans, [email protected], telefoon 0495-431134. Graag je naam aangeven, telefoonnummer en een korte omschrijving waarom je het leuk lijkt om mee te doen aan deze cursus. Ook kun je voor meer informatie bellen of mailen met de griffier.

Contactgegevens voor Heeze-Leende: Tjarda Borsboom, [email protected], telefoon 040-22 41 442.

En voor Valkenswaard: Cobie Miedema, [email protected] , telefoon 040-2083407.