Sinterklaascalorieën

Foto:

De feestdagen komen nu écht dichtbij. Sinterklaas is het land binnen komen varen en de winkels puilen al maanden uit van al het bijpassende snoepgoed. Verleidingen weerstaan met deze dagen blijft een grote uitdaging. Deze week geven wij je daarom verschillende tips om op een verantwoorde manier de feestdagen door te komen.

1. Ben bewust van de calorieën

Gevulde speculaas, (chocolade) pepernoten, banketstaven en chocolade letters bevatten ontzettend veel calorieën. Taaitaai bevat relatief weinig calorieën en is daarom de meest verantwoorde keuze. Hieronder een overzicht:

Sinterklaas Calorieën
Pepernoten (25 gram) 110 Kcal 6 gram vet 8 gram suiker
Kruidnoten (25 gram) 110 Kcal 3 gram vet 8 gram suiker
Taai-taai pop (30 gram) 35 Kcal 0 gram vet 4 gram suiker
Speculaas (25 gram) 120 Kcal 6 gram vet 8 gram suiker
Marsepein (50 gram) 220 Kcal 9 gram vet 30 gram suiker
Gevulde speculaas (30 gram) 114 Kcal 4 gram vet 10 gram suiker
Chocolade letter (50 gram) 268 Kcal 16 gram vet 28 gram suiker

2. Stel de inkopen uit tot het heerlijk avondje

Zorg ervoor dat je voor het heerlijke avondje geen snoepgoed in huis hebt liggen, maar bewaar dit tot het sinterklaasfeest.

3. Kies voor kleine porties

Bedenk van te voren wat je wilt eten. Koop maximaal twee verschillende soorten snoep. Wanneer er veel verschillende soorten snoep op tafel staan zal er vanzelfsprekend meer van gegeten worden. Serveer het snoepgoed in kleine bakjes zodat er minder van wordt gegeten.

4. Maak zelf je Sinterklaas snoepgoed

Door zelf in de keuken aan de slag te gaan kun je bewust kijken naar de ingrediënten die je gebruikt. Zo zijn er verschillende recepten voor bijvoorbeeld pepernoten en speculaas die een stuk gezonder zijn dan wanneer je dit in de supermarkt zou kopen. Om het je allemaal iets gemakkelijker te maken hebben wij voor jou een lekker recept uitgezocht voor gezonde pepernoten:

Recept voor Gezonde Pepernoten!

Ingrediënten
– 250 gram speltmeel
– 6 tl speculaaskruiden
– 4 el kokosbloemsuiker
– 45 milliliter melk
– 7 el kokosolie
– snufje zout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng het speltmeel met de kokosbloemsuiker, speculaaskruiden en het zout.
3. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de melk toe aan het mengsel.
4. Kneed het deeg met schone handen en maak er een grote bal van.
5. Leg de bal een half uurtje in de koelkast.
6. Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat, zodat het op een pepernoot gaat lijken.
7. Zet de pepernoten ongeveer een kwartiertje in de oven.

Heb jij dat extra duwtje in de rug nodig om deze feestdagen door te komen?

Neem vrijblijvend contact met ons! Wij informeren je graag over wat wij voor jou kunnen betekenen!
Slank4Ever