Eerste hulp bij gewichtsissues tijdens de overgang

Foto: Slank4ever

Veel vrouwen in de overgang krijgen last van overtollig buikvet. Ze denken dat ze moeten gaan diëten, 4 á 5 dagen in de week moeten gaan joggen, of zich moeten afbeulen in een sportschool om dat vet weer kwijt te raken, maar ze beseffen niet dat ze hiermee hun stofwisseling aardig kunnen verstoren.

Veel fysieke oefeningen kunnen ervoor zorgen dat het Cortisolniveau te hoog wordt. Cortisol is een typisch overgangshormoon, ook wel het stresshormoon genoemd. Dit hormoon speelt een grote rol bij de voedselvertering, waardoor je lichaam signalen ontvangt om nog sneller vet op te gaan slaan. Tevens kan dit hormoon ook zorgen voor een slapper aanvoelende huid.

Een andere manier om je buikvet te reduceren, zonder je te hoeven uitsloven op een sportschool, is je stofwisseling hoog te houden. Dit doe je door zes gezonde maaltijden per dag te eten, waarbij de drie gezonde tussendoortjes niet vergeten mogen worden. Dit houdt je stofwisseling hoog en hoe hoger je stofwisseling, hoe meer calorieën je verbrandt, ook als je niet aan het bewegen bent.

Weten hoe jij je eet- en leefstijl aan kan passen en tevens een strakkere huid kan behouden? Vraag eens een geheel Gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek aan bij Slank4ever Maarheeze via Afslank Coach en Voedingsconsulenten Betsy Stienen & Stephanie Emons