Zeer grote bosbrand in Maarheeze, 16 hectare in vlammen op

Foto: YouTube Weert de Gekste

Er staat 16 hectare bos in brand bij Maarheeze aan de Sterkselseweg. De brandweer is groots uitgerukt. Er zijn 100 brandweermannen naartoe gestuurd.

Rond 13.00 uur vanmiddag ontstond de brand. Het gaat om een gebied van zo’n 400 bij 400 meter, wat neerkomt op 16 hectare.

Er zijn 15 blusvoertuigen zijn aanwezig en acht watercontainers pendelen op en neer. In de omgeving is niet genoeg water omhanden om het hele vuur te blussen. Daarom wordt er telkens op en neer gereden om het aan te vullen. Daarnaast wordt er samengewerkt met het Staatsbosbeheer. Ook werken loonwerkers uit de regio mee.

Afzien

Het warme weer maakt het ook voor de brandweermannen een bijna ondraaglijke taak. Ze wisselen elkaar daarom ieder uur af. Er zijn honderd brandweermannen aan het werk bij de bosbrand in Maarheeze.

Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer nog uren duren voordat de brand onder controle is. Dan start het nablussen.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.