Gemeente Cranendonck kent een succesvol financieel jaar

V.l.n.r.: Frans Kuppens (CDA), Frits van der Wiel (Pro6) en Marcel Lemmen (VVD)
V.l.n.r.: Frans Kuppens (CDA), Frits van der Wiel (Pro6) en Marcel Lemmen (VVD)
Foto:

Cranendonck is nog altijd een financieel gezonde gemeente. Dat blijkt bij de toelichting van de jaarrekening. Op het gebied van zorg moest er wel even geslikt worden.

Het is niet uniek dat er in Cranendonck veel geld naar de jeugdzorg gaat. In heel veel gemeenten is dat zo. Ook in Valkenswaard bijvoorbeeld. In Cranendonck moest de gemeente uiteindelijk in 2017 een miljoen euro op toeleggen.

Op het gebied van Werk en Inkomen werd er ook een tekort van 9 ton geboekt. Er wordt nu gekeken hoe de tekorten teruggedrongen kunnen worden, ligt verantwoordelijk wethouder Marcel Lemmen toe. Hij hoopt onder meer op een hogere bijdrage vanuit het Rijk.

In het huidige jaar voorziet wethouder Frans Kuppens een tekort op het gebied van het sociaal domein. Met de reserves moeten die tekorten opgevangen worden.

Positief jaar

Maar over het algemeen was het een financieel positief jaar voor gemeente Cranendonck. Zo is burgemeester Henri van Wijkerslooth heel tevreden over de overeenkomst met het COA. Wethouder Frits van der Wiel noemt “De woonvisie tot 2013 is vastgesteld, net als het GVVP. Het project Buitenkans, wat leegstand in het buitengebied moet tegengaan, verloopt succesvol, net als het zonnepanelenproject”, zegt Van der Wiel volgens het Eindhovens Dagblad.

In 2017 zijn ook veel plannen op poten gezet die in het huidige en komende jaar gerealiseerd moeten gaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de centrumplannen van Budel en Maarheeze.