Alle paspoorten kwijt na kamp van Dommelense basisschool

Foto: Publiek domein

De paspoorten en identiteitskaarten van alle leerlingen die mee zijn geweest op het afscheidskamp van groep acht, van basisschool Agnetendal in Dommelen, zijn verdwenen, meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Vermoedelijk zijn ze gestolen. “De papieren zijn niet meer boven water gekomen”, zei directrice Maaike Nieuwenhuis vrijdag, schrijft het ED. Inmiddels zijn de documenten bij de gemeente opgegeven als vermist.

Zoals altijd vertrok groep acht van de basisschool naar het Vlaamse Balen, voor een driedaags afscheidskamp. Op de laatste dag kwamen de begeleiders er achter dat de paspoorten en identiteitskaarten spoorloos waren. “We hadden ze zorgvuldig bewaard”, verklaart Nieuwenhuis tegenover het ED. Ze wil niet zeggen hoe ze dat gedaan hebben. “Daar treed ik niet over in detail. Maar als ik zeg dat het zorgvuldig is gebeurd, dan mag u dat van mij aannemen.”

Aangiftes

De school kon in Balen niet alle paspoorten tegelijkertijd aangeven als vermist. Dat moeten de ouders van de kinderen dan allemaal individueel doen, op het politiebureau van het Belgische plaatsje.

Bij de gemeente Valkenswaard hebben ze snel gehandeld en een speciale balie ingericht om de kinderen met de vermiste paspoorten te helpen. Zij helpen de personen met het klaarmaken van een nieuw legitimatiebewijs. De school zal de kosten tegemoetkomen.