Henk V. uit Gastel vrijgesproken voor havenbrand

Gasfles ontploft tijdens havenbrand in Wessem
Foto: YouTube 1Limburg

Henk V. uit Gastel is vrijgesproken van vervolging voor de havenbrand in Ohé en Laak. De rechter vindt dat er te weinig bewijs is. V. was hoofdverdachte in de zaak.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wilde de 59-jarige V. door middel van het in brand steken van zijn eigen haven in Wessem, een flinke som geld ontvangen van de verzekering. De Gastelnaar werd gezien als het brein achter de havenbranden in Ohé en Laak, Roermond, Wessem en Herten. Hij zou zijn eigen haven in brand willen steken om zo de verzekering op te lichten. De brand in Ohé en Laak zou een voorbereiding zijn. De overigen zouden gelden als sein dat er een pyromaan aan het werk was.

Tekst gaat verder onder de video

Justitie

Justitie eiste vijf jaar cel voor Henk V., maar krijgt dat dus niet. Hij stond uiteindelijk terecht voor de brand in Ohé en Laak omdat de overigen niet bewezen konden worden. De overige verdachten, Frank V. uit Eindhoven en Maikel G. uit Maastricht moeten wel drie jaar de cel in. Tegen hen werd door justitie zes jaar cel geëist. Volgens de rechter is bewezen dat zij daadwerkelijk de brand hebben veroorzaakt.