Motoball Vereniging Budel is een unicum na 40 jaar

Foto: Facebook Motoball Vereniging

Buiten de regio Cranendonck is de sport behoorlijk onbekend. Maar Motoball Vereniging Budel bestaat bestaat dit jaar al veertig jaar. En dus is het tijd voor een feestje.

Het begon allemaal met een clubje dat met hun motoren over de weg reed. Een deel ging ook regelmatig naar straatraces kijken. “We gingen altijd kijken naar Peer Damen, maar die kreeg op een gegeven moment een blessure aan zijn pols door een ongeluk”, vertelt Toon Clement aan de Grenskoerier. “Toen hadden we geen favoriet meer bij de races en verveelden we ons.”

De start

Vijf mannen besloten vervolgens motoball te gaan beoefenen. Toon Clement, Peer Houben, Tinus van Cranenbroek, Piet en Gerrit Rutten gingen naar Dordrecht om daar meer te weten te komen over de sport, vertellen ze aan de Grenskoerier. Toentertijd waren er nog diverse motoballverenigingen in Nederland. Nu is Budel de enige van ons land.

Motoball is een onbekende en onpopulaire sport geworden in Nederland. Maar in Budel houdt men het al veertig jaar vol. En dus wordt dat gevierd op 16 juni op het motoballterrein in Budel, aan de Schoordijk. Voorafgaand aan het feest speelt Budel nog thuis tegen MSC Malsch om 18.00 uur. Van 20.00 uur tot 20.30 uur is er receptie, waarna het feest écht begint.