Nieuwe college van B en W in Cranendonck geïnstalleerd

V.l.n.r.: Frans Kuppens (CDA), Frits van der Wiel (Pro6) en Marcel Lemmen (VVD)
Foto:

De bestuurder van de gemeente Cranendonck zijn gisteravond geïnstalleerd. Wethouders Frans Kuppens (CDA), Frits van der Wiel (Pro6) en Marcel Lemmen (VVD) kunnen aan de slag.

Eerder gingen colleges van Cranendonck nog niet per se fulltime aan de slag met hun functie, maar deze drie wethouders gaan dat wel doen, meldt het Eindhovens Dagblad. De fulltime-equivalent (fte) wordt dan ook opgekrikt van 2,6 fte naar 3,0 fte. In de raadsvergadering is niet uitgelegd waarom die omhoog is gegaan.

Vragen om uitleg

De partijen ELAN en Cranendonck Actief wilden dan ook meer uitleg voor de verhoging, omdat het ook 16.500 euro extra per jaar gaat kosten. Janneke van Happen (CDA) geeft uitleg. “We laten in ons raadsprogramma een behoorlijke ambitie zien en daar hoort een bepaalde inzet bij. Bovendien willen we met z’n allen dat wethouders meer naar buiten gericht zijn en met inwoners in gesprek gaan. Die werkwijze kost meer tijd.”

Toch zetten ELAN en Cranendonck Actief hun vraagtekens bij het ontbreken van die uitleg in het raadsvoorstel. Toch is er unaniem voor het raadsvoorstel gestemd.