Hopen op zon tijdens elfde Smokkelrally Cranendonck

Foto: Eye-Catch.net

De jaarlijkse Smokkelrally staat morgen op het programma. Door de straten en bossen van Cranendonck trekken dan honderden paarden. De komende dagen wordt het mooier weer, maar voor morgen is het hopen op zon.

Doel van de Smokkelrally is nog altijd hetzelfde: het bevorderen van de hippische aangespannen en ruitersport in het Nederlands-Belgische grensgebied. Dit doet de organisatie onder andere door natuurgebieden te ontsluiten die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Speciaal voor dit evenement worden deze gebieden opengesteld voor de deelnemende aanspanningen en equipes.

Puzzelen en toeren

De Smokkelrally kent zowel een puzzel- als een toervariant. De puzzelrit is een leuke en uitdagende tocht over ongeveer dertig kilometer waarbij de rijders punten bij elkaar kunnen sprokkelen door vragen te beantwoorden, puzzels te maken, opdrachten uit te voeren én door zich te houden aan de vastgestelde rusttijden. Aan deze rit is een klassement verbonden, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De toerrit is op verzoek van deelnemers die liever gewoon een goed georganiseerde rit zonder gepuzzel of gedoe gemaakt.

Zoals ieder jaar wordt deze dag afgesloten met een gezellig feestje in Manege De Auw Meule in Budel. Hier worden de prijswinnaars bekendgemaakt en wordt de puzzelrit besproken. Daarna volgt de inmiddels alom bekende en geliefde loterij.

Een dag met allerlei vermaak en verschillende rijmogelijkheden, voor alle liefhebbers van de paardensport. Inschrijven kan via www.paardenrally.nl of de mail ([email protected]).