Profielschets nieuwe burgemeester Cranendonck vastgesteld

Gemeentehuis Cranendonck
Gemeentehuis Cranendonck
Foto: Publiek domein

Alle nieuwgekozen raadsleden van de gemeente Cranendonck legden vanavond de eed af en stelden meteen ook een profielschets vast voor de nieuwe burgemeester.

Het was misschien wel het grootste overeenkomstige punt van de afgelopen verkiezingen: burgerparticipatie. En dat is dan ook wat heel belangrijk is voor de nieuwe burgemeester. De nieuweling moet ook besluitvaardig zijn en zich willen mengen in regionale verbanden. Het is voor de raadsleden belangrijk dat de burgemeester gaat samenwerken met gemeenten uit de regio.

Ervaring

Ook belangrijk: de nieuwe burgemeester moet ervaring in het vak hebben. Een opvallender punt is dat de raad vindt dat hij of zij ‘bij de tijd’ moet zijn. Dus verstand moet hebben van social media.

De profielschets wordt op 4 april opgehaald door Commissaris van de Koning, Wim van den Donk. Uiteindelijk gaat de vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters in de raad, met zes sollicitanten in gesprek. Dat gebeurt in september. De bedoeling is dat de nieuwe burgemeester aan het eind van dit jaar start.