Nieuw gemeenschapshuis Gastel toch niet in De Cranehoeve

De Cranehoeve Gastel
De Cranehoeve Gastel
Foto: Google Maps

Het nieuwe gemeenschapshuis van Gastel komt niet in De Cranehoeve. De eigenaar van het café-restaurant, Jos van der Rijt, en de gemeente verschillen te veel van elkaars biedingen, meldt het Eindhovens Dagblad.

De Schaapskooi is gedateerd en moet een nieuw onderkomen krijgen. In eerste instantie werd gedacht aan verbouwing, maar later werden er een aantal nieuwe locaties voorgelegd aan de burgers van Gastel. Zij besloten democratisch dat De Cranehoeve de meest geschikte locatie zou zijn. Maar dat lijkt nu toch niet door te gaan.

Vraagprijs

De huidige Cranehoeve zou verbouwd worden tot multifunctioneel gemeenschapshuis. Dat zou een goed alternatief zijn voor een verbouwing van de Schaapskooi voor ongeveer anderhalf miljoen euro. Daar waren niet alleen de inwoners van Gastel het over eens, maar ook de gemeente en Van der Rijt. Maar het loopt spaak bij de afkoopsom. Van der Rijt en de gemeente verschillen daarin te veel. Wat de vraagprijs is, is niet bekend.

Tekst gaat verder onder de foto

De Cranehoeve Gastel

Jos van der Rijt sprak met het Eindhovens Dagblad. “Al snel was duidelijk dat het gat tussen vraagprijs en het bod van de gemeente te ver uit elkaar lagen en dat verder onderhandelen geen zin had”, aldus Van der Rijt tegen het Eindhovens Dagblad (ED). “Het gaat niet om een paar duizend euro, maar om een paar ton.” De gemeente gaat graag door met de onderhandelingen maar voor Van der Rijt is het een gesloten boek.

Gemeente ziet alternatief

Een woordvoerder van de gemeente verwoord het volgende tegenover het ED. “Het klopt dat na de eerste onderhandelingen de schijn is gewekt dat de onderhandelingen zijn gestopt. We zien echter vanuit de gemeente nog een alternatief en hebben dat dinsdag met de eigenaar van de Cranehoeve gecommuniceerd.” Echter zegt de eigenaar van De Cranehoeve dat er helemaal geen alternatief is aangeboden: “klinkklare onzin.”

Vooralsnog is er veel onzekerheid over de toekomst van gemeenschapshuis De Schaapskooi in Gastel. Volgens Van der Rijt heeft zijn horecaonderneming al genoeg schade ondervonden door de verhalen over de aankoop van de gemeente.