69 procent bewoners buitengebied wil glasvezel

Foto: Mabib.nl

Het definitieve percentage van bewoners van het buitengebied in Cranendonck, dat glasvezel wil, is bekend. In totaal stemt er 69 procent mee in. Dat heeft leverancier Mabib bekendgemaakt.

En dus krijgt het buitengebied in Cranendonck definitief glasvezel. Bewoners konden zich tot vandaag. 26 februari 2018, aanmelden. Vanmiddag werd het definitieve aanmeldpercentage bekend: 69 procent. Daarmee is de ondergrens van 50 procent deelname meer dan ruimschoots overschreden. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Cranendonck.

Vorig week werd al aan de belangrijkste voorwaarde van Mabib, minimale deelname van 50 procent, voldaan. Op maandag 19 februari werd de 52 procent aangetikt. In amper een week tijd is het percentage verder opgelopen naar 69 procent. “Een fantastisch eindresultaat. Dankzij de tomeloze inzet van ambassadeurs, lokale verkopers en gemeente kunnen we het buitengebied gaan voorzien van glasvezel. En met succes, grote complimenten”, vertelt een woordvoerder van Mabib.

Cruciaal

Ook Jan van Tulden, wethouder van de gemeente Cranendonck, is blij met het resultaat: “Dit is geweldig nieuws voor onze gemeente Cranendonck. Een snelle, betrouwbare en stabiele verbinding is tegenwoordig een must en dat geldt natuurlijk net zo goed voor inwoners en bedrijven uit het buitengebied. Namens de gemeente wil ik graag de ambassadeurs en lokale verkopers uit ons gebied enorm bedanken voor hun energie, vertrouwen en inzet. Bedankt aan iedereen die bijgedragen heeft aan dit succes.”

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website mabib.nl/gemeente/cranendonck.