Verbouwing De Borgh in de problemen; kost meer dan gedacht

De Borgh in Budel
De Borgh in Budel
Foto: Publiek domein

De kosten van het nieuwe gemeenschapshuis De Borgh in Budel zorgen voor problemen. Die vallen namelijk hoger uit dan 5,7 miljoen euro en een aantal de raadfracties is niet van plan om toe te staan dat er nog een half miljoen aan het budget wordt toegevoegd, meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

De grondlegger van het probleem lijkt het einde van de crisis in de bouwsector. Daardoor worden de bouwprijzen hoger en vallen dus ook de kosten voor de bouw van de nieuwe De Borgh hoger uit. 5,7 miljoen euro is al beschikbaar gesteld voor de verbouwing van het pand aan de Ant. Matthijsenstraat. Een deel daarvan wordt nieuw gebouwd.

Om de kosten te drukken heeft het bestuur van De Borgh al flink wat veranderingen aangebracht in het oorspronkelijke plan. Zo wordt het pand al 250 vierkante meter kleiner dan eerder de bedoeling was, zegt het ED. Die ruimte wordt ingenomen bij de foyer en de cultuurzaal. “Dat is met de gebruikers overlegd en die zijn het daarmee eens”, merkt het ED op uit de mond van Ton van de Laar, voorzitter van het Borghbestuur, die dat aan de leden van de adviescommissie van de gemeenteraad vertelt.

Meerjarenplan

Voorlopig nog geen extra budget dus. De gemeenteraad wil eerst een goed meerjarenexploitatieplan zien. “De kosten blijven gelijkwaardig voor de gebruikers. Nu huren ze vaak extra licht en geluid. Straks huren ze dat van ons”, aldus Van de Laar. De gemeenteraad neemt op 6 maart een definitief besluit.