Drugsklanten breken in bij dealer uit Maarheeze die in de cel zit

Foto: Publiek domein

Karel V. (24) uit Overpelt en een vriend van ‘m braken vorig jaar juli in bij een drugshandelaar uit Maarheeze. Hier deden ze vaker zaken mee. Zelf zeggen ze dat ze niet wisten dat hij in de cel zat en hebben toen ‘maar wat meegenomen’.

De twee klanten waren niet altijd tevreden, benadrukt het Eindhovens Dagblad (ED). Ook beklemtoont Karel V. dat hij niet degene is die ingebroken heeft, maar zijn maatje. V. keek enkel toe. Wel hielp hij met de buit in te laden en te vervoeren. Twee zakken vol henneptoppen, maar wat de rest was weet hij niet.

Politie

Het duo werd betrapt en buurtbewoners schakelden de politie in. Twee politiewagens waren snel ter plekke en het drugsduo vertrok met een rotgang in de volgeladen auto, aldus het ED. Onderweg naar Neerpelt gooide V. van alles uit het raam, wat opgepikt werd door een van de twee politiewagens. Dat betrof bijna vijf kilo amfetaminepasta, 4500 pillen, 1600 xtc-tabletten en anderhalf ons hennep.

Officier van Justitie

Het tweetal werd voorgeleid aan de Officier van Justitie, die ook benadrukte dat hij het wel heel toevallig vond dat de dealer net twee dagen achter slot en grendel zat. Crimineel V. werd niet alleen gevolgd vanwege zijn inbraak, maar ook door de internationale drugshandel waar hij zich in begaf.

V. kreeg een straf van 44 maanden cel opgelegd. Zijn vriend zit in Belgiƫ een andere straf uit, net als de dealer uit Maarheeze. Zodra die zijn volbracht komen ze naar Nederland voor verdere berechting, schrijft het ED.