Prestatieafspraken De Pan 2018 ondertekend

Foto: Publiek domein

Onlangs hebben de gemeente, woningcorporatie woCom en de bewonersraad gezamenlijk prestatieafspraken voor het komende jaar opgesteld en ondertekend. Deze afspraken gaan niet alleen over wonen, maar ook over bijvoorbeeld leefbaarheid, veiligheid, zorg, duurzaamheid, betaalbaarheid, bouwplannen e.a. bevatten.

Wethouder Van der Wiel is tevreden met het resultaat: “Er ligt weer een goede basis voor het komende jaar”.

Afspraken
Enkele voorbeelden van acties die het komende jaar door woCom en de gemeente worden gedaan: In Budel komt nieuwbouw van 16 appartementen op de huidige locatie Garage Verhoeven. In Budel-Schoot wordt een projectplan Gebiedsvisie opgesteld. Dit gebeurt samen met de dorpsraad Sterk Schoot, bewonersraad en inwoners.

Plan

Een onderdeel van deze Gebiedsvisie is een transformatie- en woningbouwplan. In Maarheeze, Soerendonk en Budel-Dorplein worden de mogelijkheden per kern onderzocht voor sociale woningbouw op basis van de behoefte. Ook wordt haalbaarheid van respijtzorg (kortdurige zorgvoorziening) onderzocht, heeft duurzaamheid een belangrijke plaats, net als beschikbaarheid en betaalbaarheid.