Petitie ‘Zorg voor onze jeugd!´ aangeboden in Den Haag

Foto: Publiek domein

Wethouder Jan van Tulden was vorige week met een delegatie van verschillende gemeenten uit de regio in Den Haag. Daar boden zij de petitie ´Zorg voor onze jeugd!´ aan.

De gemeenten en zorgaanbieders uit de regio Zuidoost-Brabant maken zich grote zorgen over de uitvoering van de jeugdzorg waar ze gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn. De partners zetten zich volledig in voor de transformatie, maar op dit moment ervaren ze dat ze niet over voldoende financiële middelen beschikken om het zorglandschap op een goede manier in te richten.

Financiën

De gemeenten bieden tot op heden goede zorg, maar dit zal tot oplopende financiële tekorten leiden. Dit heeft tot gevolg dat gemeenten niet voldoende of niet de juiste zorg kunnen contracteren die nodig is voor jongeren. Daarom doen ze een dringende oproep aan de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport om meer financiële middelen beschikbaar te stellen. Zodat de partners in staat zijn om de Jeugdwet goed uit te voeren en de jongeren kunnen vertrouwen op goede zorg.