Gemeente geeft twee namen verongelukte vissers uit Heeze vrij, derde nog vermist

Twee van de drie vissers uit Heeze zijn gevonden
Twee van de drie vissers uit Heeze zijn gevonden
Foto: Publiek domein

De gemeente Heeze-Leende heeft de twee namen van de afgelopen weekend overleden vissers uit Heeze vrijgegeven. Het gaat om de 51-jarige Erik en zijn 79-jarige vader Adriaan van Asten.

Naar de vriend, die ook vermist is geraakt tijdens de boottocht, wordt nog gezocht. De gemeente heeft zijn naam nog niet vrijgegeven. Volgens dorpbewoners en verschillende media gaat het om Tiny van Kessel (67).

De drie mannen raakten vermist tijdens het vissen in de omgeving van Neeltje Jans in Zeeland. Het afgelopen weekend en vandaag is er gezocht naar de slachtoffers. De zoektocht is vandaag afgerond, maar Van Kessel is nog niet gevonden, meldt de politie op Twitter.

Rouw

De inwoners van Heeze zijn nauw betrokken bij het drama dat zich in Zeeland heeft afgespeeld. Wie je ook spreekt in het dorp, iedereen weet waar het over gaat, meldt Telegraaf. Heel groot is het dorp niet en het drietal is erg bekend in Heeze. De zoon, Erik, was vrijwilliger bij voetbalvereniging RKSV Heeze en en lid van De Lambrekvrienden, die jaarlijks meedoen aan de Brabantse Dag.

Burgemeester Paul Verhoeven bezoekt vandaag de families van de slachtoffers. “Ik kende de mannen ook, het hele dorp is uit het veld geslagen. Het waren zeer ervaren sportvissers. Ook aan hun uitrusting kan het niet hebben gelegen. Ze moeten hebben gedacht dat er geen gevaar was met uitvaren”, zegt hij tegen Telegraaf.