Mentale en Fysieke onzekerheid tijdens de overgang

De meeste vrouwen die ik coach tijdens de overgang kampen met mentale en fysieke klachten tijdens de overgang. Belangrijk is dat je deze onzekerheid weet te overwinnen zegt Betsy Stienen van Slank4ever Maarheeze.

Doordat ik zelf door omstandigheden vervroegd in de overgang kwam zegt Betsy ben ik me  meer gaan  verdiepen in deze materie. Hierdoor kreeg ik andere inzichten in mijn eet- en leefgewoontes en leerde ik hoe om te gaan met mentale en fysieke klachten.

Door mijn studies en positieve ervaringen ben ik me gaan specialiseren om vrouwen  in de overgang te helpen om op een positieve manier om te gaan met emoties, gevoelens en gedachten waardoor ze zelfverzekerder door het leven kunnen gaan en af  komen van mentale en fysieke klachten.

Tijdens de overgang ga je op twee vlakken veranderen, Mentaal en Fysiek. Door de mentale klachten krijg je vaak last van depressies en stemmingswisselingen, je bent snel prikkelbaar waardoor je je snel aan alles en iedereen gaat ergeren. Fysieke veranderingen hebben direct invloed op je lichamelijke gezondheid zoals opvliegers, nachtelijk zweten, droge huid, een laag libido maar ook door overgewicht en meer buikvet  ga je je steeds onzekerder voelen. Want juist tijdens deze periode in je leven verandert de vetverdeling, je krijgt meer buikvet wat resulteert in dat beruchte uitpuilende randje boven je broekband. Zelfs als je altijd slank bent geweest, krijg je hiermee te maken! Dit komt doordat je stofwisseling verandert tijdens de overgang. Je verbrandt hierdoor minder snel calorieën, dit kan zelfs tot wel 20% schelen! Je begrijpt dan ook dat wanneer je je eetpatroon niet verandert, je langzaam maar zeker zult aankomen.

Overgangsklachten zijn bij veel vrouwen geen onbekend fenomeen. Je kan er natuurlijk ook op een andere manier naar kijken, accepteer dat het een nieuwe fase in je leven is waarmee je als vrouw nu eenmaal mee te maken krijgt. En kijk eens brutaal eerlijk naar wat je er wel aan kan doen, al zal dat niet altijd makkelijk zijn.

Ooit eens gedacht aan mindcoaching?

IK Betsy Stienen Afslankcoach en voedingsdeskundige  kan je uit ervaring leren hoe om te gaan met emoties, gevoelens en gedachten die je gaan helpen op een positieve manier door de overgang te komen. En tevens door voedingsadvies en onze unieke Ems huidbehandelingen je overgewicht en je buikvet te verminderen. Zodat jij met een gezond leefpatroon, een flinke dosis levenslust en optimisme de tweede helft van je leven nog mooier kan maken dan de eerste.

Sta jij open voor een geheel Gratis en vrijblijvend persoonlijk kennismakings gesprek?

Neem gerust contact met ons op www.slank4ever-maarheeze.nl