Burgemeester De Wijkerslooth bedankt inwoners voor Burgerpeiling

Burgemeester De Wijkerslooth De Weerdesteijn
Burgemeester De Wijkerslooth De Weerdesteijn
Foto: Publiek domein

“Beste inwoners van Cranendonck,

Ik ben erg blij dat meer dan 2200 huishoudens de afgelopen weken het enquĂȘteformulier met 60 vragen van de Burgerpeiling hebben beantwoord. De vele reacties gaan ons als gemeente een betrouwbaar beeld geven over wat u van een aantal zaken vindt en wat u van ons wenst en verwacht.

Zo kunnen we onze dienstverlening nog beter op uw wensen afstemmen en zorgen we er samen voor dat onze gemeente een prettige gemeente woon-, werk- en verblijfomgeving blijft. Ook krijgen we een goed beeld of er per dorpskern misschien opvallende verschillen of wensen zijn of juist hele sterke overeenkomsten. We gaan daar zeker ons voordeel mee doen.

De komende periode gaat een landelijk bureau uw reacties allemaal verwerken. Als alle data is verwerkt wordt er een analyse gemaakt door PON Tilburg, die belangrijke inzichten geeft over deze twee onderdelen:

  1. een vergelijking met de resultaten van meer dan 150 andere gemeenten die aan dit onderzoek hebben meegedaan;
  2. en een vergelijking met de resultaten van de 6 dorpskernen uit de onderzoeken van 2009 en 2013;

Als het rapport klaar is informeren wij u natuurlijk over de conclusies. De nieuwe gemeenteraad en het college van burgemeester & wethouders hebben dan echt iets concreets in handen om mee aan de slag te gaan.

Ik ben ontzettend benieuwd naar de resultaten van de Burgerpeiling. Voor nu wil ik u vooral bedanken dat u zo massaal en met veel interesse heeft gereageerd.”