Soerendonk en Maarheeze gaan de strijd met elkaar aan

Banner Zurrik tegen Mares
Banner Zurrik tegen Mares
Foto: Facebook Zurrik-Mares

Maarheeze en Soerendonk, het zijn buurdorpen maar toch blijft er altijd een goede rivaliteit. En die strijd wordt op de proef gesteld tijdens Zurrik tegen Mares, een battle tussen de gemeenschappen.

Het hele evenement is met een knipoog bedacht. De ‘strijd’ die er is tussen de dorpen komt tot een climax in een duellenavond in café De Bout in Soerendonk. Zes spellen worden er in totaal gespeeld. Zo wordt er een roast gehouden; wat inhoudt dat beide dorpen elkaar met woorden mogen afbranden, maar dat dan wel op een humoristische manier. Maar ook worden bekende tv-spellen gespeeld als 1 Tegen 100 en De Slimste Mens.

Het doel van het evenement staat niet alleen in het tegen van het bepalen van de beste gemeenschap. De organisatoren willen graag ook geld ophalen voor de verenigingen uit Maarheeze en Soerendonk.

 

Zurrik tegen Mares vindt plaats op 5 november in De Bout in Soerendonk en start om 19.00 uur. Om binnen te komen heb je kaarten nodig. Die zijn beschikbaar op www.ticketkantoor.nl/shop/zurrik-mares.