Sv Budel start met voetbal voor mensen met een beperking

Foto: Publiek domein

Voetbal voor mensen met een beperking, G-voetbal genaamd, is sinds afgelopen vrijdag een nieuw onderdeel van sportvereniging Budel. Het komende halfjaar gaat de organisatie kijken of het aanslaat en kan er gratis getraind worden.

’t Boerderijtje in Budel, het Thomashuis in Budel-Schoot en de Brasser in Budel hebben de handen ineengeslagen en daar hebben de ‘Vrienden van het Schepenhuis’ zich bij aangesloten. Zij hebben ervoor gezorgd dat G-voetbal wordt uitgeoefend bij sv Budel. “Een belangrijke voorwaarde voor sv Budel om te starten met het G-voetbal is de professionele begeleiding van deze doelgroep”, zegt bestuurslid Rob Bergmans op de website van sv Budel. “Om ze onderdeel te laten uitmaken van onze vereniging zullen ze op de juiste manier begeleid dienen te worden op trainingsavonden en in de toekomst ook tijdens wedstrijden. Deze voorwaarde kon worden ingevuld en daar zijn we enorm trots op.”

De trainingen die gevolgd kunnen worden zijn geheel gratis. Daisy Kwaspen van ’t Boerderijtje heeft een van haar personeelsleden bereid gevonden om de professionele begeleiding op haar te nemen en de kosten van deze betaalde kracht worden door ’t Boerderijtje gesponsord. Ook Rolf Janssen van het Thomashuis zal veelvuldig aanwezig zijn op de trainingsavonden. Daarnaast zorgen de Vrienden van het Schepenhuis ervoor dat iedereen kosteloos kan meetrainen. De kosten die gemaakt worden om leden verzekerd te laten trainen op ons sportpark, worden door deze vereniging vergoed.