Last van een loszittende gebitsprothese?

Foto: Truijen Tandprothetiek

Wanneer er geen tanden meer aanwezig zijn, zal de kaak op deze plekken altijd blijven slinken. Met het mogelijke gevolg dat een gebitsprothese steeds slechter op zijn plek blijft zitten. Dé oplossing: IMPLANTATEN!

Vanaf nu ook implantologie bij Truijen Tandprothetiek

Truijen Tandprothetiek werkt samen met een implantoloog. De implantoloog komt bij ons op locatie voor het plaatsen van implantaten, trekken van tanden, plaatsen van kronen en bruggen en voor de (half)jaarlijkse controles van de implantaten.

Wilt u graag implantaten? Wat betekent dit voor u?

  1. U krijgt eerst een gratis eerste intake. Hierin wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden, de vergoedingen en de eventuele eigen kosten;
  2. Wanneer u in aanmerking komt voor implantaten krijgt u een intake bij de implantoloog. Er wordt een foto gemaakt. Deze is nodig voor het behandelplan en eventueel voor de aanvraag richting uw zorgverzekering;
  3. U krijgt een afspraak voor het implanteren. Er wordt een opening gemaakt in het tandvlees en er worden gaatjes geboord in het kaakbot. Hierin worden de implantaten gedraaid. In de meeste gevallen is de behandeling binnen een half uur al klaar;
  4. Na ongeveer drie maanden volgt er nog een controle. Er wordt gekeken of de implantaten goed in het bot zijn verankerd;
  5. Nu kunnen we starten met het aanmeten van het klikgebit.

Doet het pijn?

De behandeling voeren we uit onder plaatselijke verdoving. U merkt dat er wordt gewerkt in uw mond, maar verder heeft u weinig tot geen last. Krijgt u naderhand last van pijn, dan kunt u hiervoor een pijnstiller innemen.

Alles onder één dak!

Het gehele traject vindt plaats bij Truijen Tandprothetiek in Budel. U hoeft dus niet naar een andere praktijk of kaakchirurg.

Wat kosten implantaten nou eigenlijk?

Er is een verschil tussen de Nederlandse en Belgische verzekering, namelijk:

In Nederland krijgt u de implantaten ten behoeve van een klikgebit volledig vergoed. Dit geldt tevens voor het voor- en natraject. Denk hierbij aan de intake, foto’s en nacontrole.
Het klikgebit voor de onderkaak wordt voor 90% en voor de bovenkaak voor 92% vergoed. Hou wel rekening met het eigen risico, wanneer dit nog niet op is zal dit hiermee worden verrekend.
Wij maken altijd eerst een begroting en berekenen voor u de eigen bijdrage.

In België komt u pas in aanmerking voor een vergoeding vanaf de leeftijd van 70 jaar. Meestal wordt het grootste gedeelte dan vergoed. Dit is afhankelijk van het aantal implantaten.
Bent u nog geen 70 jaar oud, maar wilt u toch weten wat de mogelijkheden en kosten zijn?
Wij kunnen een vrijblijvende begroting voor u maken.

 

Alle voordelen op een rijtje:

– Gratis intake;
– Alles onder één dak;
– Gecontracteerd met de meeste Nederlandse zorgverzekeraars.

Truijen Tandprothetiek
Nieuwstraat 48-b
6021 HT Budel
0495-755539 of 06-39346450
[email protected]
www.truijentandprothetiek.nl

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Truijen Tandprothetiek