“Een tevreden patiënt die weer durft te lachen, daar doe ik het voor!”

Foto: Truijen Tandprothetiek

Advertorial – Bij Guido is het altijd alles of niets! Dat hoor ik al sinds ik klein ben. Wanneer ik iets interessant vind kan ik er geen genoeg van krijgen en kan ik wel eens doordraven.

Vroeger begon het onschuldig met mijn interesse in reptielen of de hengelsport. Niets was gek genoeg, ik wilde alles weten en stak er veel tijd in. Deze ambitie uit zich nu in mijn allergrootste passie, de tandtechniek.

Na vele jaren oriënteren en zoeken kwam ik in aanraking met de tandtechniek. Dit was het eerste vakgebied dat echt voelde als een hobby. Vanaf dag één was ik verkocht en ik denk dat ik dit de rest van mijn leven blijf doen.

Ruim 10 jaar geleden begon ik aan de vierjarige opleiding tandtechniek gevolgd door een extra specialisatiejaar gebitsprotheses. Maar ik wilde meer. Ik plakte er nog de vierjarige opleiding tandprothetiek aan vast. Eind 2017 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en vanaf toen ging alles erg snel. In korte tijd deed ik veel werkervaring op en in april 2019 opende ik mijn eigen tandprothetische praktijk in Budel.

Met mijn handen werken heb ik altijd erg fijn gevonden alleen werd ik niet snel geprikkeld door de meeste praktische beroepen. Het fijne aan mijn beroep als tandprotheticus is dat je echt iets voor mensen kunt betekenen. Van een kleine reparatie tot een complete gebitstransformatie, het is toch altijd fijn als je kunstgebit weer in orde is.

Een tevreden patiënt die weer durft te lachen, daar doe ik het voor!

Het contact met de patiënt is voor mij ook een must. Als tandtechnicus werkte ik vaak in opdracht van een tandarts. Ik had weinig tot geen contact met de patiënt en dit was voor mij toch echt wel een must. Ik wilde ook aan de behandelstoel staan!

Ik maak graag het hele proces mee. Ik pols graag de behoefte van de patiënt en het is voor mij een uitdaging om deze zo goed mogelijk te vervullen. Elk persoon is anders en elke behandeling is maatwerk. De patiënt van A tot Z kunnen voorzien van de beste zorg, ik vind dat echt iets persoonlijks.

Als tandprotheticus ben je overigens niet afhankelijk van een tandarts. Je kunt zelfstandig de gebitsprothese aan de behandelstoel aanmeten en maakt dan ook nog zelf het techniekwerk.
Je bent dus ook zelf verantwoordelijk voor het eindproduct.

Ik durf wel te zeggen dat ik soms wat te perfectionistisch ben. Op mijn opleiding konden mijn klasgenoten er wel mee lachen dat ik mijn werkstuk van een 8, toch perse naar een 9 of 10 wilde krijgen. Ik vind dit niet meer dan vanzelfsprekend. De patiënt mag bij mij eigenlijk pas de deur uit als ze tevreden zijn, dat is mijn streven.

De zelfstandigheid en de snel veranderende mondzorg, gecombineerd met het runnen van een eigen onderneming zijn voor mij de perfecte combinatie.

Ik heb uitdaging en een doel nodig. Iets om voor te werken!

Gelukkig vind ik het niet erg om lange dagen te maken.

Soms snak ik natuurlijk weleens naar een gezellig avondje op de bank, met mijn vrouw en dochtertje van bijna 2 jaar.
Dat ik erg veel met mijn werk bezig ben resulteert soms helaas in wat minder tijd voor mijn gezin, maar gelukkig heb ik een begripvolle partner die altijd voor me klaar staat en me steunt door dik en dun.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende intake via:

Telefoon: 0031 (0)495 755539
Mobiel en Whatsapp: 0031 (0)639346450
E-mail:[email protected]
Website: www.truijentandprothetiek.nl