Optochten Heeze, Weert en Valkenswaard gaan zondag niet door, Leende nog niet zeker

Foto: V.V. de Rogstaekers

Vanwege de slechte weersvoorspellingen hebben de optochtcommissies van Heeze, Weert en Valkenswaard besloten om hun optochten van zondagmiddag af te gelasten. In Striepersgat (Valkenswaard) bestaat de mogelijkheid dat de stoet later wordt ingehaald. Bij de Rogstaekers (Weert) zal dat sowieso niet gebeuren. Bij de Kraaienvangers in Heeze is dat onbekend.

Door de grote inspanningen van optochtdeelnemers, vrijwilligers en organisatie is dit een zwaar en emotioneel besluit, stelt de organisatie van V.V. de Rogstaekers. Echter uit overleg met meteodiensten, gemeente en hulpdiensten is de conclusie getrokken dat de veiligheid voor deelnemers en bezoekers, vanwege harde windstoten en buien, niet te garanderen is.

Wikken en wegen

Wellicht wordt de optocht in Valkenswaard op een andere datum ingehaald. Dat is nu nog niet duidelijk. “Na veel wikken en wegen en overleggen hebben we helaas moeten besluiten om de optocht niet door te laten gaan”, zegt voorzitter van de optochtcommissie Ben Visser tegen het Eindhovens Dagblad (ED). “Eventuele mogelijkheden om de optocht op een ander moment te laten plaatsvinden gaan we nog bekijken.”

“Met windsnelheden die tot 85 kilometer per uur kunnen gaan, is het onverantwoord om de optocht door te laten gaan”, zeggen de Kraaienvangers uit Heeze. “De organisatie vindt het jammer om dit besluit te moeten nemen, maar veiligheid moet altijd voorop blijven staan, zowel voor de deelnemers als voor de bezoekers.”

Leende

Ook de Lindse Blaos uit Leende is in dubio. Om 14.00 uur zondagmiddag start hun grote optocht, maar over een eventuele afgelasting is nog niet besloten. De organisatie neemt daarover zondagochtend om 09.00 uur een beslissing. Mocht het afgelast worden, dan is hun streven om het te verplaatsen naar carnavalsmaandag.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl