Partij voor de Dieren Brabant stelt vragen over natuur bij Nyrstar na cancelen Duurzaam Industriepark

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Het gaat over het stoppen van de ontwikkeling van het Duurzaam Industriepark Cranendonck (Metalot) en de gevolgen voor de betrokken natuurontwikkeling.

De provincies Limburg en Noord-Brabant en gemeente Cranendonck zouden namelijk met Nyrstar overeen zijn gekomen over een natuurinvestering van 2 miljoen euro. Dit bedrag komt beschikbaar door de verkoop van natuur aan de provincies Limburg en Noord-Brabant (op het moment dat het bestemmingsplan onherroepelijk is) die deze grond overdragen aan een natuur beherende organisatie. Daarnaast brengt de gemeente Cranendonck 750.000 euro in (verkregen door de verkoop van natuur aan een natuur beherende instantie). Deze middelen voor de wettelijke natuurcompensatie. In totaal dus 2.750.000 euro.

De Partij voor de Dieren vraagt zich nu af of dit inderdaad gebeurd is en of dit bedrag in een natuurfonds is gestopt. Ook vragen ze: “Zijn de gronden al gekocht van Nyrstar, of is de 2 miljoen euro nog beschikbaar? Indien nog beschikbaar; kan er met dat bedrag nog natuur worden gekocht/gerealiseerd?”

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl