Ministerie van Defensie van Verenigd Koninkrijk werkt al jaren met Prowise vanwege privacy-eisen

Foto: Prowise

Het Budelse bedrijf Prowise voldoet als enige touchscreenleverancier aan de strenge privacy-eisen van het ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor is Prowise al een paar jaar de vaste leverancier van touchscreens en interactieve bordsoftware aan verschillende defensie-divisies.

Niemand wil dat data in verkeerde handen terechtkomt. Dit geldt voor defensie, maar ook voor het onderwijs. Prowise ontwikkelt haar producten met het oog op educatie, waar het veilig omgaan met gegevens van groot belang is. “Wij voldoen aan de strengste internationale privacywet- en regelgeving, dit laten we jaarlijks bevestigen door certificeringen en audits. Hiermee kunnen we aantonen dat je persoonsgegevens bij ons daadwerkelijk in goede en zorgvuldige handen zijn”, vertelt Michael Ahrens, directeur Prowise.

De strikte naleving van de veiligheid van gegevens en de beveiliging die in Prowise is ingebouwd, trok de aandacht van het Britse Ministerie van Defensie (MOD). “Als overheidsinstantie en militaire dienst staan veiligheid en privacy centraal in alles wat we leveren. ISO 9001- en 27001-certificering zijn de erkende internationale normen die de kwaliteit van het product en de organisatie waarborgen”, aldus Luitenant Ian Frith, Training Information Systems Officer Royal Navy. Recent is het Budelse bedrijf hiermee beloond. “Hierdoor hebben we de zekerheid dat de producten van Prowise aan onze eisen voldoen.”

Tekst loopt door onder de foto

Ministry of Defence (MOD) Ministerie van Defensie VK Prowise - Prowise

Het merendeel van de touchscreenleveranciers werkt samen met andere partijen. Dan is de leverancier ook verantwoordelijk voor de manier waarop die andere bedrijven omgaan met informatiebeveiliging. Prowise wil het risico niet lopen en niet afhankelijk zijn van andere partijen. Om deze reden hebben zij alle ontwikkel- en productieprocessen in eigen beheer zodat kwaliteit, veiligheid en daarmee account- en leerlingdata gewaarborgd zijn. “Het eerlijk en rechtmatig verwerken van persoonlijke gegevens is onze topprioriteit”, aldus Ahrens.

Ministry of Defence (MOD) Ministerie van Defensie VK Prowise - Prowise

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl