Buulder Buk over collecte tijdens optocht: ‘Wees geen knôêt’

Foto: Publiek domein

Het is al jaren een traditie dat de organisatie van de carnavalsoptocht van Budel een beroep doet aan het publiek langs de kant om een bijdrage te doen in de collecte. De reacties op deze collecte verschillen nog al eens van juist positief tot zelfs erg negatief. Daarom een kleine toelichting over de noodzaak van deze collecte.

“Veel mensen zijn zich nauwelijks bewust van de grote kosten die samenhangen met de organisatie van een dergelijke optocht”, legt carnavalsvereniging Buulder Buk uit. “Te denken daarbij aan pure organisatiekosten zoals vergunningen, verkeersmaatregelen, drukwerk et cetera.”

“Daarnaast wil c.v. Buulder Buk de deelnemende individuelen, groepen en wagens die de optocht ook echt een optocht maken allemaal belonen met een redelijke beloning in de vorm van prijzengeld. Daarin willen we zeker geen ‘knôêt’ zijn en wordt bewust geïnvesteerd”, vervolgt de vereniging.

“De vereniging doet zijn uiterste best om het benodigde budget dat jaarlijks nodig is, gemiddeld 22.500 euro, bij elkaar te krijgen via de organisatie van activiteiten en het werven van sponsoren en begunstigers. Mooi is dat middels de collecte ook het publiek een duit in het zakje kunnen doen. Zij worden langs de kant enkele uren vermaakt met de crème de la crème van wat er met carnaval in en om Cranendonck op de weg wordt gebracht.”

Alles naar optochtdeelnemers

Vorig jaar leverde deze collecte een bedrag op van 7.311 euro. “We zijn er echter van overtuigd dat dit bedrag echt nog veel hoger kan zijn als iedereen spontaan meedoet en bijvoorbeeld die twee euromunt in het zakje gooit”, aldus Buulder Buk. “Elke eurocent die via de collecte binnenkomt gaat 100 procent door naar de deelnemers aan de optocht.”

“We zijn als Buulder Buk ook superblij met de bijdrage die we ook dit jaar weer krijgen van de organisatie van het Cranendoncks Verbroederingsbal. Ook dit gaat één op één door naar de deelnemers. Bovendien mogen we ons gelukkig prijzen met enkele sponsoren die een royale geldprijs beschikbaar stellen.”

Junt

Kortom: er is veel nodig om iedereen op carnavalsdinsdag te laten genieten. “Nu Junt het niet meer voor ons bij elkaar probeert te kletsen, zullen we u op een andere manier benaderen. Laat u zich verrassen tijdens de optocht en verras ons met de opbrengst die in collecte wordt verzameld. Wees geen ‘knôêt’ en maak het samen met alle deelnemers en ons ‘moi’. Meer weten? Kijk op www.buulderbuk.nl.

Wees geen Knôêt Collecte Optocht Budel - Buulder Buk

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl