OBS Cranendonck eerste in gemeente met vignet voor gezonde school

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Als eerste school in de gemeente heeft OBS Cranendonck in Maarheeze het vignet ‘gezonde school’ gekregen. Wethouder Marcel Lemmen kwam op donderdag 13 februari het vignet onthullen.

Bewegen en sport hebben op de basisschool hoge prioriteit. Er is een vakleerkracht voor de gym aangesteld. Daardoor kregen de gymlessen meer kwaliteit. Bijkomend effect is de extra tijd die er voor de groepsleerkracht is wanneer de kinderen naar de gymles zijn. Er is dan ruimte om overleg en administratieve taken uit te voeren of voorbereidingen te plannen.

Ook wordt er tijdens de andere lessen meer bewogen. Beweegspelletjes laten leerstof beter beklijven. Als er tijdens de rekenles beweegspelletjes worden gedaan, blijken de sommen sneller opgenomen te worden. Het team van OBS Cranendonck heeft zich hierin ook geschoold.

Volgende stap

Daarnaast is er nog een andere prijs in de wacht gesleept. Bij een leverancier van schoolmeubilair won de school nog een aantal sta-zittafels en wiebelkrukken. Volgens jaar wil OBS Cranendonck gaan inzetten op gezonde voeding.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl