Twintig maanden cel voor kopschoppende asielzoeker uit Budel

Het AZC in Budel
Het AZC in Budel
Foto: Cranendonck Nieuws

Een Libische vluchteling uit het azc in Budel moet 20 maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) noemde het een ‘poging tot doodslag’ toen hij een Tunesische mede-azc’er zwaar mishandelde. De rechtbank was het daarmee eens.

De straf valt minder hoog uit dan het OM twee weken geleden eiste. De officier van justitie vond dat vijf jaar cel wel op zijn plek was. Toen werden beelden van de mishandeling vertoond in de rechtszaal. “Op de video is goed te zien hoe het slachtoffer bewegingsloos op de grond ligt en met volle kracht vier keer tegen zijn hoofd wordt geschopt en getrapt. Het zijn verschrikkelijke beelden”, zo vertelt de officier van justitie in de rechtbank.

Ruzie tussen kamergenoten

Het verschil tussen het OM en de rechter zit ‘m in de rol van het slachtoffer. De mishandeling vond plaats naar aanleiding van een ruzie tussen de kamergenoten op het azc in Budel. De rol van de Tunesische asielzoeker zou daarin dusdanig groot zijn, dat de straf lager uitvalt. Het slachtoffer zou namelijk de veroordeelde geen kans hebben gegeven om weg te gaan. Telkens zocht hij hem op.

De ruzie begon op hun kamer en eindigde in de grote zaal. De Tunesische man belandde uiteindelijk op de grond, waarna de Libiër op zijn hoofd intrapte.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl