Asielzoekerscentra vol: COA zoekt 1800 extra opvangplekken

Het AZC in Budel
Het AZC in Budel
Foto: Cranendonck Nieuws

De asielzoekerscentra zitten vol. En dus is het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) op zoek naar 1800 slaapplekken. Dat schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aan de Tweede Kamer.

Er wordt gezocht naar grootschalige locaties. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld evenementenhallen. Het COA wil deze vorm van opvang wel beperken tot een zo kort mogelijke periode.

In alle azc’s, waaronder in Budel, zitten in totaal 27.000 asielzoekers. De laatste tijd komen er weer iets meer asielzoekers naar Nederland. Omdat hun asielaanvraag niet altijd binnen de vastgestelde tijd kan worden afgehandeld, zitten ze langer dan nodig in een azc. Daarnaast is er vaak niet de mogelijkheid om direct een woonlocatie te vinden als ze een verblijfsvergunning gekregen hebben. Dat komt vooral door de krapte op de woningmarkt.

‘Onkunde’

Vluchtelingenwerk Nederland noemt het ‘onkunde’ dat het kabinet het niet voor elkaar heeft gekregen om voldoende slaapplekken te regelen voor de asielzoekers. Volgens hem heeft het kabinet geen controle meer over de uitvoering van het asielbeleid en maken nieuwe maatregelen de uitvoering daarvan onmogelijk.

Zo’n 9000 asielzoekers zouden op dit moment wachten op de start van hun asielprocedure.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl