‘Ik vermoord jullie met een lepel’, zei man tegen agenten na aanhouding in Budel-Schoot

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Een man moet acht maanden de cel in, met aftrek van het voorarrest. Hij wordt beschuldigd van het met de dood bedreigen en bespugen van agenten. Dat deed hij nadat hij aangehouden werd in Budel-Schoot.

Het incident vond plaats op 15 oktober 2019. Twee agenten kregen de oproep om een kijkje te nemen in Budel-Schoot, vanwege een agressieve man. Toen de agenten aankwamen, hadden collega’s de verdachte al aangehouden. Ook bleek de man onder invloed te zijn van drank en/of drugs. Daarnaast had hij bloed rondom zijn mond. Tijdens de rit naar het politiebureau in Roermond kregen de agenten ervan langs van de verdachte. Hij zei: “Ik vermoord jullie! Ik vermoord jullie met een lepel! Kutwouten! Homo’s!.”

Op een gegeven moment zag een van de agenten dat de verdachte zijn hoofd naar achteren haalde en met kracht in zijn gelaat spuugde. De agent voelde de natte spuug op zijn gezicht en zag dat er op zijn steekvest diverse bloedvlekken zaten. Vervolgens hoorde hij dat de verdachte meermalen zei: “Jij met je brilletje, ik ga je opzoeken, en als ik jou gevonden heb, steek ik eerst je auto in de fik en dan vermoord ik je.” Hiervoor hebben beide agenten aangifte gedaan.

Stelen van scooter en fiets

Deze gebeurtenissen acht de rechtbank bewezen. Net als het stelen van een scooter en fiets. De verdachte ontkende echter dat hij vlees zou hebben gestolen. Ook daarvan werd hij beschuldigd. Hiervan is hij echter vrijgesproken.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl