Brand in meterkast in Budel-Schoot: hulpdiensten handelen snel

Foto: Instagram @Politie_Marco

Er heeft zondag een brand gewoed in een meterkast in Budel-Schoot. Dat laat politieagent Marco weten op Instagram. De brand is snel ontdekt door de bewoners van het huis, zo kon de brandweer de brand snel blussen.

“Geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen”, vertelt de agent op Instagram. Hij doelt hiermee op het tijdstip dat de brand ontstond, overdag namelijk. “De brandweer heeft netjes alles geblust en hierna de woning rookvrij gemaakt. Niet geheel onbelangrijk: het koolmonoxidepeil omlaag gebracht zodat het weer veilig is om in de woning te kunnen zijn.”

Rookmelder

Ook waarschuwt de agent voor de gevaren van een brand in de meterkast, als die in de nacht plaatsvindt als je slaapt. “Als je niet in het bezit bent van een rookmelder dan is de kans dat je ooit nog wakker wordt nihil.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

ROOKMELDER Vandaag in Budel-Schoot een melding gehad van brand in de meterkast! Geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen dat dit overdag heeft plaatsgevonden en tijdig werd ontdekt door de bewoners. De brandweer heeft netjes alles geblust en hierna de woning rook vrij gemaakt en niet geheel onbelangrijk: het CO (koolmonoxide) peil omlaag gebracht zodat het weer veilig is om in de woning te kunnen zijn. Als zo’n brand bij je thuis ontstaat als je lekker ligt te slapen boven in je bedje en je bent niet in het bezit van een rookmelder dan is de kans dat je ooit nog wakker wordt nihil! Dus een #gratis #tip ; koop voor een paar tientjes een aantal rookmelders en hang deze dan op en volg de gebruiksaanwijzing op! Ook CO melders zijn te koop! #brand #meterkast #gevaar #co #koolmonoxide #dodelijk #pdms #politie #brandweer #budel #cranendonck

Een bericht gedeeld door Politie_Marco (@politie_marco) op

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl