Drie minuten voor drie punten: FC Cranendonck wint mini-restant van Lierop

Foto ter illustratie

FC Cranendonck heeft dinsdagavond in drie minuten tijd drie punten gepakt. Het restant van de gestaakte wedstrijd tegen SV Lierop, afgelopen december, stond op het programma. Met slechts enkele minuten nog op de klok, wist het de 1-1 stand om te buigen naar een 3-1 overwinning.

Het mag gerust een heel knappe prestatie genoemd worden. In drie minuten tijd heeft FC Cranendonck twee keer weten te scoren. Weliswaar tegen acht spelers van Lierop.

Even terug naar 8 december 2019. De wedstrijd werd in blessuretijd door de scheidsrechter gestaakt nadat het kaarten begon te regenen voor spelers van SV Lierop. Dat gebeurde nadat er een strafschop was toegekend aan FC Cranendonck. Er ontstond chaos waarop de scheids besloot de wedstrijd te staken, met nog drie minuten te spelen voor de boeg, bij een stand van 1-1.

Die laatste minuten zijn dus dinsdagavond afgehandeld. Acht spelers van SV Lierop verschenen op het veld en het spel is hervat met een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, niet met een penalty. Die vrije trap schoot FC Cranendonck binnen, waarna de stand direct 2-1 was.

Terug aan kop

Lierop probeerde de stand weer gelijk te trekken, maar dat resulteerde uiteindelijk in een vlijmscherpe counter van Cranendonck, wat de 3-1 inluidde. De ploeg van Ronny Everaets is dus niet voor niets afgereisd naar SV Lierop. FC Cranendonck klimt hierdoor weer naar de eerste plek in de 4e klasse.

Bekijk hieronder de resterende drie minuten van de wedstrijd, gemaakt door Hennie Roosen: