Bulander (22) aangehouden met drugs in auto: ‘iedereen verdient tweede kans’

Foto: Politie Cranendonck en Heeze-Leende

Een 22-jarige man uit Budel is maandag rond 15.00 uur tijdens een verkeerscontrole op de Randweg-Oost aangehouden omdat hij softdrugs in zijn voertuig had. “Ik ga de komende weken kijken of ik je in een hulpverleningstraject kan krijgen”, vertelt jeugdagent Robert op Instagram. “Iedereen verdient tenslotte een tweede kans.”

Toen de bestuurder zijn portier opende kwam er een henneplucht uit. De bestuurder droeg, na de vordering tot uitlevering, een blokje hasj over aan de controlerende collega. “Het verschil in geur tussen hasj en hennep kennen we ondertussen wel”, zegt de politie. Dus na een nieuwe vordering tot uitlevering gaf de bestuurder ook de zak met wiet aan de agent. Een klein zakje met hasj en een zak met 49,2 gram wiet zijn aangetroffen in de auto. Hierop is de bestuurder aangehouden.

Na verhoor is hij weer vrijgelaten. De bestuurder heeft een dagvaarding gekregen en zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

Met betraande ogen

Maar jeugdagent Robert laat het hier niet bij zitten. “Je gaf aan dat het de laatste tijd niet zo goed met je gaat en dat het thuis ook niet goed gaat”, vertelt hij op zijn Instagrampagina. “Je keek me met betraande ogen aan en hierbij zag ik hoe moeilijk je het had. Je gaf aan dat je heel graag geholpen wil worden maar je weet niet waar je moet beginnen.” De agent gaat dus kijken of de persoon een hulpverleningstraject in kan gaan.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl