Theaterprogramma Smeltkroes: Leuke voortellingen op de bühne

De Smeltkroes in Maarheeze, met daarbij de bibliotheek
De Smeltkroes in Maarheeze, met daarbij de bibliotheek
Foto: Cranendonck Nieuws

We bespreken een aantal leuke voorstellingen die op het programma staan bij De Smeltkroes in Maarheeze.

Scrum – 15 Years of Single Malt Folk

Een prachtig eerbetoon aan de folk helden en hun muzikale nalatenschap. Het doet je verlangen naar de pub… maar wat doen we dan in het theater? Daar hebben de mannen van Scrum iets op gevonden: ze nemen hun stamkroeg ‘The Dirty Glass’ gewoon mee het podium op! Want de pub is immers de perfecte omgeving voor Single Malt Folk en de sterkste verhalen.

En dat weten de muzikanten van Scrum als geen ander! Al 15 jaar lang spelen de enthousiaste bandleden van Scrum hun ‘Single Malt Folk’ voor publiek in binnen- en buitenland. De zes gedreven muzikanten, tijdens de theatertour bijgestaan door een zangeres, delen een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek. Sinds 2010 duikt Scrum iedere winter de theaters in met sfeervolle decors en mooie kroegverhalen.

Op zaterdag 7 maart staan ze in De Smeltkroes. Kaarten bestel je HIER.

Guido Weijers – Theatercollege: ’Massterclass geluk’ (reprise)

Helaas voor de Guido Weijers-fans: deze voorstelling is al helemaal uitverkocht. Woensdag 18 maart staat hij in De Smeltkroes.

Louise Korthals – Alles is er

Bijna in trance, terwijl voor haar de zaal volloopt, zit Louise Korthals al ver voor aanvang op het podium. In een chaos van muziekstandaards, instrumenten, microfoons. Als iedereen er is en eindelijk zit, staat ze op en zet ze de toon voor de avond. Met een lied waarin ze haar moeder vraagt: ‘Was ik het waard dat jij me hebt gebaard?’ – Recensie Theaterkrant.

28 maart staat Louise Korthals in De Smeltkroes. Kaarten bestel je HIER.

Maartje & Kine – Hoge Noot

Magistrale solo’s en muzikale sketches met een flinke dosis humor! Maartje & Kine weten hun publiek met Hoge Noot te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier.

In de sketches van dit virtuoze duo komt alles samen met hun geliefde klassieke muziek: van swingjazz en opera tot gypsy met elektronische invloeden, gebracht met flair en ontwapenende zelfspot. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Kaarten voor de voorstelling in De Smeltkroes bestel je HIER. Op 18 april staan ze op de bühne.

Thijs Kemperink – Eerlijk duurt het kortst

2 mei staat hij in De Smeltkroes. Kaarten bestel je HIER.

Thijs weet eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn. Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen.
Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder? Is de auto van de buurman wel zo mooi als hij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus?

Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw…Thijs twijfelt. Gaat hij de hele avond eerlijk zijn of wordt het een ode aan de leugen? Liegen is leuker, maar eerlijk duurt het langst. Eén ding is zeker niet gelogen. Thijs is oprecht blij dat u deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar.

Voor meer info over het theaterprogramma van De Smeltkroes, kijk dan HIER.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl