Voetbalprogramma: Alle Cranendonckse clubs weer van start

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Waar sv Budel (0-0 tegen RPC) en Rood-Wit’67/Plus (3-1 winst tegen Sportclub Leeuwen) het seizoen afgelopen week al hervatten, gaan nu ook de andere Cranendonckse voetbalclubs weer van start. Hieronder zie je het programma.

Sv Budel
Thuis tegen Hapert
14.30 uur, zondag 26 januari

Vv Maarheeze
Thuis tegen SJVV
14.00 uur, zondag 26 januari

FC Cranendonck
Uit tegen Bruheze
14.30 uur, zondag 26 januari

Rood-Wit’67
Thuis tegen Walburgia
14.30 uur, zondag 26 januari

Wat staat er op het spel?

Door het gelijkspel tegen RPC heeft sv Budel nog niet de weg naar boven kunnen inzetten. Ze staan momenteel op de vijfde plaats in de 3e klasse, zes punten achter de koploper. Hun tegenstander Hapert staat zevende, twee punten achter Budel.

Op papier zou SJVV geen al te groot probleem moeten zijn voor vv Maarheeze, dat uitkomt in de 4e klasse. De tegenstander uit Deurne staat een-na-laatste en Maarheeze fungeert op de zevende plaats, in de middenmoot dus. De afstand tot koploper FC Cranendonck bedraagt 11 punten, dat ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. Maar een overwinning zou wel betekenen dat ze zich in de top-5 kunnen voegen.

FC Cranendonck staat dus nog altijd aan kop in de 4e klasse. De voorsprong op nummer twee Bruheze is klein, maar de ploeg van Soerendonk en Gastel heeft twee wedstrijden minder gespeeld. En laat Bruheze nou net de eerstvolgende tegenstander zijn. Het is dus een direct duel om de koppositie. De winnaar pakt de eerste plek, bij een gelijkspel blijft FC Cranendonck koploper.

Rood-Wit’67/Plus komt uit in de 5e klasse. Walburgia is de hekkensluiter in de competitie waar de club uit Budel-Dorplein op de vierde plek staat. Een makkie? Misschien is onderschatting de grootste concurrent. Bij winst van Rood-Wit zouden ze na zondag zomaar op de tweede plek kunnen staan. Afzakken op de ranglijst is niet mogelijk, daarvoor is de voorsprong groot genoeg. Nummer 1 heeft een voorsprong van vijf punten op Rood-Wit’67.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl