Aanleg glasvezel in buitengebied Cranendonck van start

Foto: Gemeente Cranendonck

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Cranendonck is gestart. Glasvezel buitenaf is 15 januari begonnen met de graafwerkzaamheden.

De ambassadeurs, waaronder Piet Rooijakkers, Peter Geelen en Rob Meeuwisen, hebben zich samen met wethouder Frans Kuppens lang ingezet voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Ze zijn dan ook erg blij dat de werkzaamheden begonnen zijn.

Het glasvezelnetwerk komt over het algemeen op 40 centimeter diepte te liggen. Hiervoor worden sleuven gegraven in de berm van de openbare weg en naar de woningen die een glasvezelabonnement hebben afgesloten. De komende maanden zijn graafploegen en boorploegen in de wijken en buurten van het buitengebied aan het werk.

De bewoners van de betreffende gebieden worden ongeveer een week voor aanvang per brief geïnformeerd over de werkzaamheden in de buurt. Tijdens de werkzaamheden kan enige overlast ontstaan, doordat er bijvoorbeeld weinig passeerruimte is op de smalle wegen. Deze overlast wordt zo veel als mogelijk beperkt.

Informatieavond

Binnenkort zal Glasvezel buitenaf een informatieavond voor bewoners organiseren. Daar kan iedereen bij aanwezig zijn. In de tussentijd kun je met vragen of opmerkingen over de graafwerkzaamheden contact opnemen met aannemer Van Gelder Telecom: 038 44 31 429, op werkdagen tussen 08.30 uur en 16.30 uur. Voor algemene vragen over de aanleg van glasvezel bel je Glasvezel buitenaf op 088 75 85 800 of kijk je op www.glasvezelbuitenaf.nl.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl