Percelen aan Mulkstraat in Budel op slot na vondst hennepkwekerij

Foto: Instagram @politie_marco

Burgemeester Roland van Kessel heeft besloten twee percelen aan de Mulkstraat 21 en 21a in Budel tijdelijk te sluiten, nadat door de politie in oktober 2019 een hennepkwekerij is aangetroffen. Er stonden zo’n 200 plantjes.

De percelen zijn van 15 januari 2020 gesloten tot 15 april 2020. De schuur waarin de kwekerij is aangetroffen blijft gesloten tot 15 mei 2020. Tot 15 april 2020 mogen de percelen niet worden betreden. De schuur waarin de kwekerij is aangetroffen mag tot 15 mei 2020 niet worden betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hennepkwekerij In een schuur aan de Mulkstraat te Budel werd door ons woensdag 2 oktober rond 18.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 200 hennepplanten. Alle apparatuur en hennepplanten werden in beslag genomen waarvan sommige zaken ter plaatse werden vernietigd. Ook sporen werden veiliggesteld door middel van DNA-KITS. Ook de burgemeester van Cranendonck kwam ter plaatse om de situatie persoonlijk in ogenschouw te nemen. De stroom en het water werd illegaal afgenomen waardoor er sprake is van diefstal. Hiervan zal aangifte worden gedaan. Zowel de elektriciteit als het water is afgesloten. Door deze werkzaamheden zaten overigens meerdere huishoudens tijdelijk zonder stroom. Het onderzoek loopt nog en zal nog geruime tijd duren om alles te inventariseren. De verdachten zullen zich later moeten verantwoorden. #strafrechtelijkeaanpak #bestuursrechtelijkeaanpak #civielrechtelijkeaanpak #misdaadmagnietlonen #hennep #ondermijning #politie #pdms #samenwerken #cranendonck #budel #dna

Een bericht gedeeld door Politie_Marco (@politie_marco) op

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl