Gemeente knapt vernielde hangplek Boudriepark op en doet aangifte

De keet na de vernieling tijdens de jaarwisseling
De keet na de vernieling tijdens de jaarwisseling
Foto: Cranendonck Nieuws

Gemeente Cranendonck gaat de jongerenontmoetingsplek (JOP) in het Boudriepark in Budel schoonmaken en opknappen. Rond de jaarwisseling is de keet vernield met vuurwerk en zwaarder geschut. Ook doet de gemeente aangifte van vernieling.

De jaarwisseling is over het algemeen rustig verlopen, op enkele gebeurtenissen na, zo stelt de gemeente. De hangplek in het Boudriepark in Budel, die in maart 2019 is opgeknapt, is tijdens oud en nieuw vernield met vuurwerk. Op foto’s is te zien dat er brand in de keet is. Wat overblijft is een donkere hangplek, zwart van het roet.

“De gemeente betreurt het dat dit is gebeurd omdat de jongerenontmoetingsplaats is gecreëerd om tegemoet te komen aan een behoefte van de jongeren in Budel. Zij hebben de JOP in maart 2019 zelf volledig opgeknapt. Des te wranger dat de schade aan de JOP waarschijnlijk door andere jongeren is toegebracht”, zegt de gemeente op hun website.

Woede bij omwonenden

Buurtbewoners bij het Boudriepark in Budel zijn helemaal klaar met de overlastgevende jongeren in het park. “Het is de hele maand december ellende geweest”, zei een van hen. “Dit is nu echt te ver gegaan.”

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl