Wietafval gedumpt in natuurgebied De Pan bij Maarheeze

Foto: Staatsbosbeheer

Er is drugsafval gedumpt in natuurgebied De Pan in Maarheeze. Het zou gaan om overblijfselen van een wietkwekerij. Maar liefst zeventig grote potten, filters, vuilnis en andere benodigdheden zijn gedumpt.

Via Heeze-Leende24

Woensdagochtend is door boswachters van Staatsbosbeheer de dumping aangetroffen. Boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer denkt dat het een grote kweker uit de omgeving geweest is. “Dit moet toch wel van een redelijk grote kwekerij gekomen zijn met al die potten en daar ga je geen uren mee rondrijden”, zegt hij.

Kosten voor grondeigenaar

Het opruimen van alle gedumpte spullen komt voor de rekening van de grondeigenaar. “Jaarlijks zijn we duizenden euro’s kwijt aan het opruimen van andermans illegale rotzooi, dat kan toch niet?” De laatste tijd wordt er meer gedumpt in de natuurgebieden in de omgeving van Heeze-Leende en Cranendonck. Een paar weken terug was een dumping van XTC in het Leenderbos en in een bosgebied aan de Sterkselseweg in Maarheeze.

Heb jij tips of informatie over deze dumpingen in de natuur neem dan gerust contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl